Vanliga frågor/FAQ

Vad är Bulltofta IF ?

En idrottsförening för barn och unga av unga. Det betyder att utöver själva idrottandet är det viktigaste att barn och unga är de som leder och bestämmer i föreningen. Bulltofta IF är juridiskt självständig. Det betyder att det är de unga som bestämmer över föreningen.

Vad betyder unga leder unga?

Vår idrottsförening är av unga för unga medlemmar. Det betyder att du som medlem i vår förening kan utbilda dig i ledarskap och sen leda andra medlemmar i olika aktiviteter. Skolidrottsförbundet Skåne har tagit fram olika digitala utbildningar i ledarskap som du hittar här.

Får alla bli medlemmar i Bulltofta IF?

Vem som kan bli medlem i föreningen, oavsett vart man bor!

Vad kostar det att bli medlem?

Kostnadsfritt för alla barn och unga mellan 6-15 år.

Måste jag vara på alla aktiviteter som medlem?

Nej, du kommer bara på de aktiviteter du vill!

När kan jag bli ledare?

Du kan bli ledare från och med att du året du fyller 12 år.

Hur kan jag veta när och var ni har aktiviteter?

Följ oss på våra sociala medier för att se när och var vi har våra aktiviteter.

VAD VI GÖR

Av unga för unga

Vi vet att unga är experter på att vara unga. Därför arbetar vår förening utifrån att ledare, förtroendevalda och beslutsfattare ska vara unga. Vuxna ska alltid  kunna finnas med som ett viktigt stöd, men det är unga som leder föreningen. Det är unga i åldern 11-15 år som leder Bulltofta IF.

Rörelse, ledarskap och demokrati

Vi tycker att fysisk rörelseförståelse är lika viktigt som läsförståelse och att ledarskap och demokratiska  värderingar är lika viktigt som matte. Därför arbetar vår förening för  att unga ska få möjlighet att lära sig och utveckla sitt eget ledarskap.

Ett inkluderande förhållningssätt

Vi tycker att alla barn har rätt att vara den de själva vill och få finnas i en miljö där alla kan vara med precis så  som de är. Därför arbetar vi tillsammans med Skånes Skolidrottsförbund för att skapa verklig,  självorganiserande inkludering där både unga och vuxna har kunskap och verktyg för att inkludera sig själva  och andra.

GÅ MED I GEMENSKAPEN